Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 12 lipca 2016

Kiszone rzodkiewki

Jedliście kiedyś kiszone rzodkiewki? powiem tylko tyle że jeśli nie to błąd, który szybko trzeba nadrobić.
Zaskakująco pyszny smak i konsystencja takich rzodkiewek, pasujących do dań wszelakich, uczynią obiad czy śniadanie ucztą.
Popróbujcie własnych dodatków albo zróbcie tak jak, te moje są przepyszne.
Kiszone rzodkiewki.



                    Składniki:
  • 3 pęczki rzodkiewek
  • 2 łyżki soli morskiej 
  • 1 litr wrzącej wody
  • 1 łyżeczka gorczycy białej
  • 1/2 łyżeczki ziarenek pieprzu czarnego
  • 1 łodyga kopru wraz z baldachem ziaren
  • 4 - 5 ząbków czosnku
  • 5 cm korzenia chrzanu
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry


Rzodkiewki obrałam, umyłam.
Na dnie słoja ułożyłam koper, potem włożyłam wszystkie rzodkiewki.
Wsypałam pieprz, gorczycę i kolendrę oraz poukładałam ząbki czosnku, pokrojony w plastry chrzan.
Zalałam całość gorącą wodą w której wymieszałam sól.
Zakręciłam słój i pozostawiłam na tydzień aż rzodkiewki ukisły.
Potem to już tylko zajadać.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Na łące

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. No przez internet się nie da, trzeba spróbować.

      Usuń
  2. Nawet nie wiedziałam że rzodkiewki można kisić:)))bardzo chętnie wypróbuje:)))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Reniu kisić można wszystkie warzywa, sprawa tylko odpowiednich dodatków.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks