Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 25 sierpnia 2016

Kisiel jabłkowy z jabłkami

Kisielki to jeden z moich ulubionych deserów, Wy też lubicie?
Wkładamy do garnka nasze ulubione owoce by potem cieszyć się pysznym deserem, całkiem zdrowym i pożywnym z mnóstwem witamin.
Jabłka to wdzięczny temat deserów a tutaj jest ich całe mnóstwo, pysznych i aromatycznych.
Sok z jabłek najlepiej wyciskać na bieżąco aby był bez konserwantów i cukru dodatkowego.
Zaczynamy gotowanie?
Kisiel jabłkowy z jabłkami.


              Składniki:
  • 500 ml soku z jabłek świeżo wyciśniętego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 całe jabłko starte razem ze skórką na dużych oczkach
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Jabłko umyłam i wraz ze skórką starłam na tarce o grubych oczkach, skropiłam sokiem z cytryny.
Świeżo wyciśnięty sok z jabłek wlałam do garnka, odlałam 1/2 szklanki.
Mąkę rozprowadziłam odlanym sokiem.
Sok w garnku zagotowałam i wlałam do niego rozrobiona mąkę, zagotowałam.
Teraz dodałam do kisielu starte jabłko i gotowałam jakieś 2 minuty.
Przelałam kisiel do pucharków, podałam z czipsami jabłkowymi.
Wybornie smakuje na zimno jak i na gorąco.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Ciechocinek - Park Zdrojowy

4 komentarze:

  1. Uwielbiam takie deserki :) Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki kisiel z tartymi jabłkami robiła moja mama. Wspaniałe wspomnienie dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks