czwartek, 1 września 2016

Cukier miętowy

Macie czasami za dużo mięty? u mnie w ogródku rozrosła się jak szalona.
Zrobiłam z niej cukier miętowy, idealny będzie do deserów czy nawet do napojów.
Polecam gorąco, pachnie w całym domu.
Cukier miętowy.
Składniki:
  • 1 szklanka cukru drobny kryształ
  • 1/2 szklanki listków mięty
Przygotowanie:
  • Listki mięty umyłam, osuszyłam, włożyłam do misy blendera.
  • Dodałam cukier i zmiksowałam razem.
  • Można także utłuc cukier z miętą w moździerzu.
  • Rozsypałam cukier na tacy i suszyłam mieszając co jakiś czas aby się nie zbrylił.
  • Po 24 godzinach cukier jest suchy a pachnie w całym domu.
  • Przełożyłam go do słoika i szczelnie zamknęłam.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Tuż przed żniwami

6 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger