Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

niedziela, 4 września 2016

Galaretka arbuzowa z truskawkami

Taka galaretka to idealny deser w ciepłe dni.
Polecam serdecznie zwłaszcza teraz jak arbuzy są aromatyczne i jeszcze bardziej soczyste.
Szybka w wykonaniu i rewelacyjna w smaku, polecam.
Galaretka arbuzowa z truskawkami.


               Składniki:
  • 1,5 kg arbuza obranego
  • 10 truskawek
  • 2 łyżki cukru pudru trzcinowego
  • sok z 1 limonki
  • 2 pełne łyżki żelatyny
  • 1/3 szklanki wody

Arbuza obrałam i zmiksowałam z cukrem pudrem i przecedziłam przez sito aby oddzielić pestki.
Sok z arbuza wymieszałam z sokiem z limonki.
Żelatynę rozpuściłam w wodzie i wymieszałam z sokiem arbuzowym.
Przelałam galaretkę do pojemniczków i do każdego włożyłam wcześniej umyte i pokrojone truskawki.
Włożyłam pojemniki do lodówki na 2 - 3 godziny.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Impresje słonecznikowe

2 komentarze:

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks