Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 23 września 2016

Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgo wołowej to dla mnie najlepszy gulasz pod słońcem.
Dzięki "klejowi" który jest w mięsie jest treściwy i pachnący i bardzo smakowity.
Taki gulasz robię najczęściej do klusek które znakomicie "pływają" w tym znakomitym sosie.
Polecam gorąco.
Gulasz z pręgi wołowej.

                   Składniki:
  • 750 g pręgi wołowej
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 3 duże cebule
  • 500 ml wody
  • 1/2 łyżeczki soli kala namak
  • 2 łyżki ziela kocanki
  • 1 łyżeczka kozieradki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • olej do podsmażenia
Mięso osuszyłam i pokroiłam na kawałki.
Obtoczyłam kawałki mięsa w mące i  obsmażyłam na złoty kolor na oleju.
Potem zalałam mięso wodą, dodałam kozieradkę, kocankę, sól kala namak, pokrojone w piórka cebule oraz sos sojowy i dusiłam mięso pod przykryciem przez 1,5 godziny.
Podałam z pampuchami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Koźlarz

2 komentarze:

  1. Ale pysznie to wygląda, z chęcią bym zjadła.
    Zapraszam do mnie :-)

    http://www.mecooks.com/pl/

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks