piątek, 23 września 2016

Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej to dla mnie najlepszy gulasz pod słońcem.
Dzięki "klejowi" który jest w mięsie jest treściwy i pachnący i bardzo smakowity.
Taki gulasz robię najczęściej do klusek które znakomicie "pływają" w tym znakomitym sosie.
Polecam gorąco.
Gulasz z pręgi wołowej.

Składniki:
  • 750 g pręgi wołowej
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 3 duże cebule
  • 500 ml wody
  • 1/2 łyżeczki soli kala namak
  • 2 łyżki ziela kocanki
  • 1 łyżeczka kozieradki mielonej
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • olej do podsmażenia
Przygotowanie gulaszu:
  • Mięso osuszyłam i pokroiłam na kawałki.
  • Obtoczyłam kawałki mięsa w mące i obsmażyłam na złoty kolor na oleju.
  • Potem zalałam mięso wodą, dodałam kozieradkę, kocankę, sól kala namak, pokrojone w piórka cebulę oraz sos sojowy i dusiłam mięso pod przykryciem przez 90 minut.
  • Doprawiłam do smaku solą, jeśli trzeba.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Koźlarz

2 komentarze

  1. Ale pysznie to wygląda, z chęcią bym zjadła.
    Zapraszam do mnie :-)

    http://www.mecooks.com/pl/

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger