sobota, 24 września 2016

Kapusta pac choi smażona z papryką

Chińska kapusta pac choi to bardzo wdzięczny produkt w kuchni.
Bardzo szybko można z niej wyczarować pyszną potrawę czy dodatek do obiadu.
Tym razem podsmażyłam kapustę z papryką i dzięki temu miałam znakomity dodatek do obiadu z pampuchami i gulaszem.
Polecam serdecznie.


             Składniki:
  • 2 kapusty pac choi
  • 1 papryka biała
  • 2 papryczki chili bez pestek
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki kozieradki
Kapustę umyłam i pokroiłam na kawałki tak samo jak i białą paprykę.
Papryczki chili posiekałam bez pestek.
Na maśle podsmażyłam kapustę i paprykę, po czym dodałam sos sojowy i kozieradkę.
Dusiłam kapustę pod przykryciem 10 minut.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Motylkowo

2 komentarze

  1. co to jest kozieradki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kozieradka pospolita, roślina przyprawowa uprawiana na całym świecie, w Polsce również.
      Jest również roślina zielarską, pachnie trochę jak maggi.
      Wspaniała przy leczeniu wrzodów żołądka.
      W potrawach jest aromatyczna i nie potrzeba soli tyle daje potrawie smaku i aromatu.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger