wtorek, 11 października 2016

Grillowana karkówka z pieczonym czosnkiem i papryką

Jeszcze grillujemy, w ogrodach i na działkach, dopóki śnieg nie spadnie.
Wykorzystajmy jesień do ostatniej chwili.
Tym razem pyszne mięso, zdrowy mega pyszny czosnek grillowany i papryka, polecam szybkie danie.
Grillowana karkówka z pieczonym czosnkiem i papryką.

               Składniki:
  • 6 plastrów karkówki ok. 1 cm grubości
  • pieprz zielony świeżo posiekany
  • przyprawa węgierska
  • 1 papryka czerwona
  • 2 - 6 główek czosnku
Mięso natarłam przyprawą węgierską oraz świeżo posiekanym zielonym pieprzem, odstawiłam na 4 - 5 godzin do lodówki.
Na 30 minut przed grillowaniem wyjęłam z lodówki.
Paprykę pokroiłam na kawałki.
Z każdej główki czosnku ścięłam wierzch i każdą główkę oddzielnie zapakowałam w folię aluminiową.
Na rozgrzany grill włożyłam plastry mięsa i paprykę oraz główki czosnku.
Czosnek grilluje się około 40 minut, mięsu i papryce wystarczy 20 minut.
Czosnek po grillowaniu jest kremowy i słodki.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Podgrzybek zajączek

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger