Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

poniedziałek, 17 października 2016

Malinowy budyń jaglany

Takie desery, pyszne, zdrowe i pachnące można zajadać i zajadać.
Bardzo duża porcja zdrowia w tak cudnym deserze to znakomity pomysł dla łasuchów.
Popróbujcie koniecznie i czekam na wrażenia.
Ja tutaj dodałam malin świeżych ale znakomicie sprawdzą się mrożone.
Malinowy budyń jaglany.


              Składniki: 2 porcje
  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 
  • 1 i 3/4 szklanki wody 
  • szczypta soli
  • 4 łyżki miodu
  • 250 g malin
  • 150 g jogurtu naturalnego

Kaszę wsypałam na sito i przelałam wrzątkiem, potem płukałam pod bieżącą, gorącą wodą kilka chwil.
Zagotowałam wodę ze szczyptą soli i wsypałam do niej przepłukaną kaszę jaglaną.
Gotowałam pod przykryciem 25 minut, nie mieszałam.
Ugotowaną kaszę przełożyłam do blendera, dodałam maliny, miód i jogurt i zmiksowałam na gładki krem.
Jeśli wydaje się że budyń już jest kremowy to miksujcie jeszcze 2 minuty.
Przełożyłam budyń do pucharków i udekorowałam świeżymi malinami.
Smakuje wybornie ciepły ale zimny też jest pyszny.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Drogowskazy w gwarze ochweśnickiej - Ślesin

4 komentarze:

  1. Pyszne jest to Twoje czarowanie:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję Reniu, ono mnie napędza, buziaki.

      Usuń
  2. Piękny kolor budyniu, muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks