Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 28 października 2016

Szpinak, fasolka szparagowa i bundz w pysznej sałatce

Dziś sałatka, pyszna, pożywna i aromatyczna.
Do sałatki użyłam świeżej fasolki ale rewelacyjnie nada się też mrożona.
Bundz to ser z mleka owczego, kremowy, pyszny i aromatyczny i dzięki niemu sałatka ma jedyny i niepowtarzalny smak.
Polecam gorąco.
Szpinak, fasolka szparagowa i bundz w pysznej sałatce.


           Składniki:
  • garść świeżego szpinaku
  • garść ugotowanej fasolki szparagowej zielonej
  • 170 g sera bundz
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
            Sos:
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka oleju chili
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • 2 łyżki oliwy 
  • sól różowa himalajska
  • pieprz do smaku

Obie papryki pokroiłam w paseczki.
Szpinak umyłam i osuszyłam, ułożyłam na talerzu.
Fasolkę szparagową ugotowałam w osolonej wodzie al'dente, ostudziłam. 
Ser pokroiłam w półplasterki.
Na szpinaku ułożyłam paprykę, fasolkę i bundz, lekko przemieszałam.
Czosnek obrałam i przecisnęłam przez praskę do słoiczka, dodałam ocet, oliwę, olej chili, miód a także sól i pieprz.
Zakręciłam słoiczek i potrząsałam nim aż powstała emulsja, którą polałam sałatkę na talerzu.
Lekko przemieszałam.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Miechunka peruwiańska

4 komentarze:

  1. Znów twórczo i pysznie:))Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo intrygujące połączenia smaków.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rezultat wyśmienity, zachęcam do spróbowania.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks