Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

niedziela, 15 stycznia 2017

Duszony rozbratel

Pyszne mięso mam dla Was dzisiaj i jest to najlepszej jakości wołowina.
Wołowina to mięso które uwielbiam i robię często.
Tym razem zakupiłam rozbratel czyli mięso z grzbietowej części wołu i jest ono soczyste, delikatne z przerośniętym tłuszczem.
Mięso jest pyszne, polecam wypróbujcie.
Po uduszeniu mięso jest kruche i soczyste.
Duszony rozbratel.


           Składniki:
  • 800 g rozblatla wołowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła 
  • 2 duże cebule
  • 5 - 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pęczek natki pietruszki
  • sól morska
  • pieprz

Cebulę pokroiłam w piórka a czosnek w cieniutkie plasterki.
W dużym garnku rozgrzałam oliwę z masłem i podsmażyłam na niej mięso w całości z obu stron.
Gdy się zrumieniło, dodałam cebulę pokrojoną w piórka, czosnek, kminek, paprykę, sól morską i świeżo mielony pieprz.
Smażyłam aż cebula stała się miękka.
Następnie wlałam do garnka szklankę wody i dusiłam pod przykryciem jakieś 2,5 - 3 godziny aż mięso całkowicie zmiękło.
Jeśli trzeba podlejcie wodą.
Na koniec dodałam przecier pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki. 
Podałam z kaszą gryczaną i fasolką szparagową.

Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Sanktuarium w Licheniu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks