niedziela, 29 stycznia 2017

Omlet z kiełkami i awokado

Pyszny omlet sobie usmażyłam na obiad i wiecie co? najadłam się i smakowało wybornie więc i Was zachęcam do usmażenia.
Same zdrowe produkty w nim są więc tylko dobrze to zrobi na Wasze zziębnięte organizmy aby wzbogacić je w mega energię.
Na śniadanie omlet również będzie znakomity, polecam.
Omlet z kiełkami i awokado.


               Składniki:
  • 2 jaja
  • sól różowa himalajska
  • pieprz świeżo mielony 
  • 1/2 owocu awokado
  • szczypta ziaren czarnego sezamu
  • garść kiełków rzodkiewki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 - 3 łyżki startego oscypka
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
Awokado obrałam ze skóry i pokroiłam w plasterki.
Jaja roztrzepałam widelcem z odrobiną soli i pieprzu.
Oscypek starłam na tarce.
Na patelni rozgrzałam olej, wylałam masę jajeczną, na niej ułożyłam plastry awokado, kiełki, szczypior, posypałam startym serem.
Nakryłam patelnię pokrywką i smażyłam na małym ogniu aż się zrumienił pod spodem a ser na wierzchu się roztopił.
Posypałam całość sezamem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Jesienią na niebie

6 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger