Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

sobota, 28 stycznia 2017

Pieczone, nadziewane jabłka

Bardzo szybki i smaczny deser proponuje dziś dla wszystkich.
Wybierzcie sobie ulubione jabłka, dodajcie ulubione dodatki, ziarna, owoce suszone i potem zapieczcie w piekarniku i pyszny deser gotowy.
Ja podaję moją wersję, pyszną, zdrową i pachnącą jesienią. 
Pieczone, nadziewane jabłka.



                  Składniki:
  • 2 duże jabłka - miałam rubinole
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • 2 łyżeczki żurawiny
  • 2 łyżeczki orzechów arachidowych 
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżeczki miodu 

Z jabłek odcięłam czapeczki.
Łyżeczką do lodów wydrążyłam miąższ tak aby był spory otwór ale żeby nie przedziurawić brzegów jabłka.
Do miski wsypałam wszystkie ziarenka i owce, dodałam miód, posiekane resztki jabłka i wymieszałam.
Tak powstały farsz nałożyłam do jabłek, nakryłam jabłka czapeczką.

Przełożyłam nadziane jabłka do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 C z opcją grzania góra/dół na 30 - 45 minut.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Uroki zimy

2 komentarze:

  1. Nigdy nie przepadałam za takimi nadziewanymi jabłkami, jednak twój przepis do mnie przemawia. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks