Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

niedziela, 5 lutego 2017

Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami

Danie które dziś przedstawiam to pyszne danie obiadowe.
Wybierzcie ulubione kiełbaski, a czerwona kapusta i jabłka zrobią resztę.
Polecam serdecznie.
Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami.


                 Składniki:
  • 1/2 główki średniej czerwonej kapusty
  • 1 czerwona cebula
  • 2 jabłka - miałam szarą renetę
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • 100 ml mocnego bulionu warzywnego
  • 4 - 5 małych kiełbasek - miałam drobiowe 330 g
Kapustę drobno poszatkowałam, cebulę pokroiłam w piórka a jabłka po obraniu pokroiłam w cząstki.
Kapustę, cebulę, jabłka oraz wszystkie przyprawy przełożyłam do miski i wymieszałam, odstawiłam na 15 minut.
Po 15 minutach przełożyłam kapustę do naczynia do zapiekania
i wstawiłam pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 200 C z opcją grzania góra/dół na 45 minut.
Kiełbaski obsmażyłam na złoty kolor na patelni i włożyłam do kapusty.
Zapiekałam jeszcze 10 minut.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Późną jesienią - Konstantynów Łódzki

2 komentarze:

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks