Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 21 lutego 2017

Pankejki - Pancakes amerykańskie

Jak je zwał tak je zwał, wiadome jest tylko że te puszyste placuszki amerykańskie wszyscy uwielbiają.
Tym razem zaczerpnęłam sposobu Magdy Gessler, placuszki są rewelacyjne, spróbujcie je usmażyć a przepadniecie.
Jako dodatek miód, syrop klonowy, cukier puder co Wam w duszy gra.
Pankejki - Pancakes amerykańskie.


              Składniki:
  • 3 szklanki mąki pszennej z małą górką
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3 szklanki maślanki - ja dałam jogurt naturalny 0%
  • 4 roztrzepane jaja
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 
  • masło do smażenia
Do miski wlałam jogurt, dodałam roztrzepane jaja, olej, miód, ekstrakt z wanilii i wymieszałam.
Dodałam przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą mąkę.
Wymieszałam do połączenia składników, masa nie musi być idealnie wymieszana.
Ciasto musi odstać bo inaczej nie będą naleśniki puszyste.
Moje stało 2 godziny i trochę za krótko, najlepiej zrobić ciasto dzień wcześniej, niech odpoczywa całą noc.
Naleśniki smażyłam na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor. 
Podałam z cukrem pudrem.
Smacznego.
Według przepisu Magdy Gessler.
"Podróże małe i duże"
Listopadowa czubajka kania

2 komentarze:

  1. Pycha! Takie puszyste naleśniki lubię najbardziej:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks