Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 21 marca 2017

Twarożek z rzepą i koperkiem

Rzepa jest warzywem antydepresyjnym, więc po długiej i męczącej organizm zimie teraz będzie znakomitym dodatkiem diety.
Rzepa smakuje wybornie w sałatkach i surówkach a dziś podam jak ją wykorzystać do twarożku.
Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Twarożek z rzepą i koperkiem.


                Składniki:
  • 300 g półtłustego twarogu
  • 1 nieduża czarna rzepa
  • 1/2 pęczka koperku
  • 200 ml kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
  • sól morska
  • 1 łyżeczka czarnuszki

Twaróg przełożyłam do miski i lekko rozgniotłam widelcem.
Czarną rzepę obrałam ze skórki i starłam na tarce o grubych oczkach, dodałam do twarogu.
Dodałam także posiekany koperek i czarnuszkę a także sól, wymieszałam.
Pyszny schłodzony.

Smacznego.
Przepis autorski.
                                "Podróże małe i duże"
Wiosenny bukiet tulipanów

2 komentarze:

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks