Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

środa, 12 kwietnia 2017

Hiszpańska zupa

Zupa jest bardzo treściwa i pachnie latem, dojrzewającymi w słońcu warzywami a chrupiąca szynka jako dodatek to raj dla podniebienia.
Fasola to źródło białka a pomidory odstresują nas trochę.
Polecam zupę do spróbowania bo warto.
Warzywa z puszki miałam Bonduelle.
Hiszpańska zupa.


               Składniki:
  • 1 puszka czerwonej fasoli - 212 ml
  • 1 puszka mieszanki warzywnej: groszek, kukurydza z chili - 212 ml
  • 180 g szynki hiszpańskiej Jamon Curado
  • 150 g kiełbasy chorizo
  • 1 puszka pomidorów z bazylią - 400 g
  • 4 duże ziemniaki
  • 2 duże cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony

Szynkę miałam w plastrach i część odłożyłam do wysmażenia a resztę pokroiłam w paski.
Chorizo również pokroiłam w plastry.
Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę.
Cebulę i czosnek pokroiłam w kostkę.
W garnku rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej cebulę, czosnek, ziemniaki, kiełbasę i szynkę.
Dodałam papryki w proszku, zasmażyłam.
Jak wszystko się ładnie podsmażyło zalałam całość bulionem i gotowałam 20 minut.
Teraz dodałam pomidory z puszki, fasolę i groszek z kukurydzą, zagotowałam i gotowałam jeszcze 10 minut.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Odłożoną wcześniej szynkę wysmażyłam na suchej patelni na chrupiąco.
Zupę podałam z płatkami wysmażonej szynki. 
Smacznego.
Przepis kuchni hiszpańskiej.
                               "Podróże małe i duże"
W hiszpańskim markecie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks