czwartek, 6 kwietnia 2017

Sałatka krewetkowa z wasabi

Bardzo pyszna i bardzo szybka sałatka a smakuje wybornie.
Awokado powinno być dojrzałe a krewetki można nabyć już gotowane albo zakupić surowe i usmażyć.
Pastę wasabi zakupiłam w Kuchniach świata.
Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Sałatka krewetkowa z wasabi.


                   Składniki:
  • 1 duże dojrzałe awokado
  • 6 - 8 ugotowanych krewetek tygrysich 
  • 5 - 6 paluszków krabowych
  • 2 - 3 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżki pasty wasabi 
  • sezam do posypania
Awokado przekroiłam wzdłuż na połówki, wyjęłam pestkę, miąższ wyjęłam łyżką i pokroiłam go w kostkę.
Krewetki i paluszki krabowe również pokroiłam w kostkę, dodałam do awokado.
Sos sojowy wymieszałam w pastą wasabi i polałam nim sałatkę.
Rozłożyłam do miseczek i posypałam sezamem.
Smacznego.
Przepis kuchni azjatyckiej.
                                 "Podróże małe i duże"
Kołobrzeg

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger