Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

poniedziałek, 1 maja 2017

Kokosowy kisiel z ananasa i mango

Miałam mrożonego ananasa i mrożone mango, deser powstał obłędny w smaku i bardzo szybko.
Jeśli nie macie mrożonych owoców użyjcie świeżych, będzie znakomicie.
Dołożyłam tutaj cukier kokosowy i to było dobre posunięcie, kisiel jest bardzo aromatyczny.
Kokosowy kisiel z ananasa i mango.


                 Składniki: 2 pucharki

  • 150 g owoców ananasa - miałam mrożone
  • 150 g owoców mango - miałam mrożone
  • 2 pełne łyżki cukru kokosowego
  • 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
  • 500 ml wody

Owoce miałam pokrojone w kostkę.
Włożyłam do garnka mango i ananasa, zalałam wodą, dodałam cukier kokosowy i gotowałam 5 minut.
Mąkę ziemniaczaną wymieszałam z 1/3 szklanki wody i wlałam do gotujących owoców ciągle mieszając aby nie powstały grudki.
Gotowałam chwilę aż kisiel zgęstniał, rozlałam do pucharków.
Można jeść gorący ale znakomicie smakuje zimny.
Smacznego.
Przepis autorski.
                                        "Podróże małe i duże"
Latolistek cytrynek
Latolistek cytrynek to gatunek motyla dziennego z rodziny bielinkowatych.
Jest to jedyny europejski motyl zimujący w opadłych liściach.
Spotkany w marcu na spacerze, jako pierwszy pojawia się wiosną samiec dopiero potem samiczka.
Cytrynek w nazwie znalazł się nie przypadkiem, skrzydełka motyla pachną cytryną i mają cytrynową barwę.

2 komentarze:

  1. Wyobrażam sobie jak to pysznie smakuje.
    Miłej majówki.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks