Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

środa, 6 grudnia 2017

Zupa dyniowo - pomidorowa z fasolką szparagową

Taka pyszna zupa dziś na stole mym wylądowała.
Dzielę się przepisem aby i na Waszym stole zagościła.
Aromatyczna, połączenie dyniowego kremu i pomidorówki, polecam.
Dodatek fasolki tylko podkręca smak, dodajcie świeżą bądź mrożoną.
Zupa dyniowo - pomidorowa z fasolką szparagową.


                     Składniki:

  • 500 g obranej dyni piżmowej
  • 300 g pomidorów koktajlowych
  • 1 nieduża pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 średnia marchew
  • 1/4 łyżeczki mielonych goździków
  • 1/2 łyżeczki curry indyjskiego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego mielonego
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • szczypta cukru
  • 600 ml wody
  • 1/2 łyżeczki przyprawy bosforskiej
  • sól morska do smaku
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oleju

Marchew, pietruszkę, selera umyłam, obrałam, starłam na tarce o dużych oczkach.
Dynię obrałam ze skóry i również starłam na tarce o grubych oczkach.
W dużym garnku podsmażyłam na rozgrzanym oleju warzywa, dodałam przekrojone na połówki pomidory wraz ze skórką.
Smażyłam dopóki się nie rozpróżyły.
Dodałam teraz wszystkie przyprawy, smażyłam jeszcze minutę.
Całość zalałam wodą, dodałam sól i gotowałam 15 minut.
Zmiksowałam warzywa na gęstą zupę krem.
Doprawiłam jeszcze jeśli trzeba.
Fasolkę ugotowałam i podałam do zupy.
Smacznego.
Przepis autorski.
                                        "Podróże małe i duże"
Sztutowo
W pewien wrześniowy, pochmurny i dżdżysty poranek droga zawiodła nas nad morze w Sztutowie.
Takie widoki zastaliśmy.
Dla mnie morze jest piękne o każdej porze roku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks