Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 29 marca 2018

Biała kiełbasa pieczona z kapustą

Święta za pasem, czas zacząć przygotowania.
Ja dziś proponuję białą kiełbasę pieczoną z kapustą kiszoną.
Jest to pyszna propozycja na podanie białej kiełbasy, której w święta nie może zabraknąć.
Skosztujcie tak podanej kiełbasy i delektujcie się smakiem i aromatem.
Biała kiełbasa pieczona z kapustą.


                 Składniki:

  • 550 g kapusty kiszonej z marchewką
  • 1 łyżeczka kminku mielonego
  • sól morska do smaku
  • 2 łyżki domowej jarzynki
  • 4 listki laurowe
  • 4 białe kiełbaski
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki wody


Kapustę pokroiłam drobno.
Jeśli macie kwaśną to przepłukajcie ją i odciśnijcie, ja kupuję u zaprzyjaźnionego pana na ryneczku i jest idealnie kwaśna.
Kapustę podsmażyłam na oleju z kminkiem, jarzynką i listkami laurowymi.
Smażyłam około 10 minut, lekko posoliłam.
Połowę kapustę przełożyłam do naczynia do zapiekania, położyłam na niej kiełbaski surowe, lekko wciskając je w kapustę.
Nakryłam warstwą kapusty.
Podlałam wodą i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 40 minut pod przykryciem.
Danie jest wyśmienite.
Smacznego.
Autor: Dorota Owczarek
                                          "Podróże małe i duże"
Wiosenny bukiet żonkili

2 komentarze:

  1. Biała kiełbaska kojarzy mi się z żurkiem:))a tu proszę...można i tak:)))Pozdrawiam serdecznie i radosnych świąt życzę:)))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks