Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 1 marca 2018

Cukiniowe spaghetti z pesto z awokado

Przepyszny obiad dziś na stole.
Spaghetti z cukinii zrobione na tarce a potem blanszowane.
Pesto z awokado robi się błyskawicznie więc w kilka minut obiad gotowy, zapraszam.
Tyle witamin i błonnika na talerzu jeszcze nie było, zajadajmy ze zdrowiem.
Cukiniowe spaghetti z pesto z awokado.


              Składniki:

  • 1 duża cukinia
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki mielonych migdałów
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki pokruszonego sera pleśniowego
  • sól morska
  • 1/2 pęczka listków bazylii
  • 3 ząbki czosnku

Cukinię umyłam i wysuszyłam.
Ja starłam ją na tarce tzw. mandolinie na długie paski, ale jeśli takiej nie posiadacie wystarczy ją wzdłuż cukinii pokroić w cieniutkie paseczki takie jak spaghetti.
Awokado obrałam i włożyłam do kielicha blendera, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz umyte, osuszone i oderwane od łodyżek listki bazylii, mielone migdały oraz pokruszony ser pleśniowy.
Zmiksowałam na gładki sos.
Doprawiłam solą do smaku.
Paski cukinii zalałam wrzątkiem po pierwsze po to aby były ciepłe a po drugie dlatego aby je zblanszować.
Potem odcedziłam i wymieszałam z pesto, na talerzu posypałam startym parmezanem.
Smacznego.
Przepis własny.
                                         "Podróże małe i duże"
Łódzka Palmiarnia

2 komentarze:

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks