Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 17 maja 2018

Kukurydza na ostro

Dziś przedstawiam kukurydzę idealną jako dodatek do dań wszelakich lub można ją zajadać samą, bez dodatków, wybór należy do zjadającego.
Kukurydza lekko chrupiąca w ostrawej zalewie idealnie smakuje i pobudza kubki smakowe, polecam.
Ostrość regulujcie sobie według własnych upodobań.
Kukurydza na ostro.


                   Składniki:

  • 1 duża puszka kukurydzy - 425 ml
  • 1 średnia szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/2 papryczki chili
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżki soku z cytryny
  • sól morska do smaku

Posiekałam drobno szalotkę, czosnek przecisnęłam przez praskę.
Kmin, ziarna kolendry i papryczkę utłukłam w moździerzu.
Cebulę i czosnek podsmażyłam na maśle, dodałam osączoną kukurydzę oraz wszystkie przyprawy, doprawiłam do smaku solą.
Całość gotowałam 2 minuty, doprawiłam na koniec sokiem z cytryny.
Smacznego.
Pomysł własny.
                                          "Podróże małe i duże"
Narcyzy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks