Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 3 maja 2018

Ragout warzywne

Idealne, lekkie danie na Majówkę, szybko, pożywnie i aromatycznie.
Polecam spróbujcie tego ragout a będziecie chcieli więcej i więcej.
Szybkie w wykonaniu, szybko znika więc warto wypróbować, weganie powinni być zadowoleni a i mięsożercy nie pogardzą.
Ragout warzywne.


                 Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 papryki czerwone
  • 1/2 papryki zielonej
  • 5 średnich ogórków kiszonych
  • olej do smażenia
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/2 szklanki wody z kiszenia ogórków
  • 85 g kukurydzy z puszki
  • 80 g ugotowanej czerwonej fasoli
  • 3 - 4 łyżki listków majeranku


Cebulę pokroiłam w piórka, czosnek drobno posiekałam.
Papryki pokroiłam w paski, tak samo jak ogórki.
Na oleju podsmażyłam cebulę i czosnek, dodałam pokrojoną paprykę, zioła prowansalskie i wlałam wodę.
Dusiłam około 10 minut aż papryka zmiękła i dodałam ogórki i wodę z ogórków, fasolę i kukurydzę, dusiłam jeszcze 5 minut.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, posypałam majerankiem.
Podałam od razu.

Smacznego.
Pomysł własny.
                                        "Podróże małe i duże"
Kwietniowe forsycje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks