tag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post4661394920130476127..comments2024-03-27T18:04:08.165+01:00Comments on Moje Małe Czarowanie - Dorota Owczarek-Osowski: Schab gotowany. Wędlina na kanapki czy pieczeń na obiad?Dorota "Moje Małe Czarowanie" Owczarekhttp://www.blogger.com/profile/15539526385577328100noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-4305276089722854922017-04-19T08:22:42.222+02:002017-04-19T08:22:42.222+02:00Dzięki miszko za tyle Twoich cennych rad, ja tez r...Dzięki miszko za tyle Twoich cennych rad, ja tez robię schab w majonezie i karczek, to pyszne i nietuczące mięsko.Dorota "Moje Małe Czarowanie" Owczarekhttps://www.blogger.com/profile/15539526385577328100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-55819660964240765032017-04-18T12:19:00.745+02:002017-04-18T12:19:00.745+02:00Od lat tak gotuję mięso - karczek, schab, łopatkę,...Od lat tak gotuję mięso - karczek, schab, łopatkę, szynkę, filet z indyka... Też mam przepis z majonezem, albo musztardą. Proporcje - 2l wody - 1/2 szklanki soli. Dodaję jeszcze całą cebulę lub czosnek. Można dać ziarna kolendry, jałowiec, majeranek... Co kto lubi i co mu akurat do danego mięska pasuje. A czas gotowania dostosowuję do wielkości kawałka mięsa i jego grubości. Schab, karczek(jeśli dosyć cienki), filet - 2 x 5-10 minut, a szynka, łopatka - 2 x 15 minut. Najczęściej pierwsze gotowanie robię wieczorem i zostawiam do rana. Drugie rano i zostawiam do wystudzenia. Dobrze, jak przed podaniem (jako wędlinę) mięsko poleży trochę w lodówce. Łatwiej się kroi. Polecam, bo jest na prawdę pyszszszne!! I zdrowsze :)miszka52https://www.blogger.com/profile/17414943988838019582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-28169473205348291562017-04-18T10:59:29.518+02:002017-04-18T10:59:29.518+02:00I szybko się robi, polecam Łucjo.I szybko się robi, polecam Łucjo.Dorota "Moje Małe Czarowanie" Owczarekhttps://www.blogger.com/profile/15539526385577328100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-12119080456334001322017-04-18T10:57:37.830+02:002017-04-18T10:57:37.830+02:00Wypróbuj koniecznie, szybko i pysznie.Wypróbuj koniecznie, szybko i pysznie.Dorota "Moje Małe Czarowanie" Owczarekhttps://www.blogger.com/profile/15539526385577328100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-89684220105281455252017-04-17T20:42:48.863+02:002017-04-17T20:42:48.863+02:00A ja muszę tak wypróbować:))Pozdrawiam serdecznie ...A ja muszę tak wypróbować:))Pozdrawiam serdecznie w jeszcze świąteczny wieczór:))Reniahttps://www.blogger.com/profile/01541880241343325879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-91637257249819722392017-04-17T20:41:55.799+02:002017-04-17T20:41:55.799+02:00Muszę wypróbować Twój przepis. Mięsko wygląda bard...Muszę wypróbować Twój przepis. Mięsko wygląda bardzo apetycznie.<br />Pozdrawiam:)♥ Łucja-Maria ♥https://www.blogger.com/profile/09485693642479661646noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-6361073698487958942017-04-17T16:11:24.753+02:002017-04-17T16:11:24.753+02:003 X po 5 minut to trochę inny schab wychodzi ale r...3 X po 5 minut to trochę inny schab wychodzi ale równie pyszny.Dorota "Moje Małe Czarowanie" Owczarekhttps://www.blogger.com/profile/15539526385577328100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-26895481657540700402017-04-17T11:25:55.203+02:002017-04-17T11:25:55.203+02:00Robię podobnie, dodaję jeszcze majonez do zalewy i...Robię podobnie, dodaję jeszcze majonez do zalewy i gotuję po 5 minut, a nie 15..Bożenahttps://www.blogger.com/profile/14856951771575634261noreply@blogger.com