tag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post4872347278695401290..comments2024-03-27T18:04:08.165+01:00Comments on Moje Małe Czarowanie - Dorota Owczarek-Osowski: Czerwony tort Red VelvetDorota "Moje Małe Czarowanie" Owczarekhttp://www.blogger.com/profile/15539526385577328100noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-67384857366596417602013-02-14T16:19:53.159+01:002013-02-14T16:19:53.159+01:00Jak widać na zdjęciach jest do przekrojenia i wyra...Jak widać na zdjęciach jest do przekrojenia i wyrasta piękny i wysoki.Nie jestem jedyną osoba która piecze z tego przepisu i każdemu wychodzi więc....coś jednak robiłaś nie tak jak w przepisie :-(<br />Może jajka za zimne, może soda dodana nie wtedy jak trzeba, a tak w ogóle to czemu nie masz na tyle odwagi że piszesz jako anonim a nie przedstawisz się ?Dorota "Moje Małe Czarowanie" Owczarekhttps://www.blogger.com/profile/15539526385577328100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-26692509770681474062013-02-13T21:00:42.532+01:002013-02-13T21:00:42.532+01:00robiłam kropka w kropkę jak w przepisie i to chyba...robiłam kropka w kropkę jak w przepisie i to chyba nie jest do przekrojenia co wychodzi... moj wyszedl jak jedna polowka... Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-30497953086046571332013-02-07T15:38:45.780+01:002013-02-07T15:38:45.780+01:00Tak nadaje się ale forma musi mieć wysokie brzegi ...Tak nadaje się ale forma musi mieć wysokie brzegi albo musisz upiec dwa serca i wtedy zmniejszyć czas pieczenia.<br />Myśle że 25-30 minut będzie ok :-)<br />Pochwal sie jak Ci wyjdzie :-)Dorota "Moje Małe Czarowanie" Owczarekhttps://www.blogger.com/profile/15539526385577328100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-12184203115732189562013-02-07T12:07:12.985+01:002013-02-07T12:07:12.985+01:00Witam :) z okazji nadchodzących walentynek czy te ...Witam :) z okazji nadchodzących walentynek czy te ciasto nadaje się do formy w kształcie serca? Seledynkahttps://www.blogger.com/profile/03215184626955189850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-6851539721296364192012-08-25T21:02:26.816+02:002012-08-25T21:02:26.816+02:00Pięknie wyszło! Niebawem muszę upiec coś z tym cia...Pięknie wyszło! Niebawem muszę upiec coś z tym ciastem!DeeDeehttp://deedeelicious.blog.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-72318038642783722752012-04-14T18:04:05.392+02:002012-04-14T18:04:05.392+02:00Dorotko, Twój torcik również wspaniały:) ja poleca...Dorotko, Twój torcik również wspaniały:) ja polecam barwniki żelowe Wilton.<br />Dziękuję za odwiedziny,<br />Pozdrawiam.cisza serca...https://www.blogger.com/profile/11655127253658549521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-59524521122934372582012-04-14T17:52:01.685+02:002012-04-14T17:52:01.685+02:00Piękne!:)) a co do nazwy to oglądałam wczoraj &quo...Piękne!:)) a co do nazwy to oglądałam wczoraj "Jak poznałem waszą matkę" i nazwa ciasta została przetłumaczona "Ciasto czerwony aksamit" co trochę mi zazgrzytało w uszach...Karolkahttps://www.blogger.com/profile/13908509196671411533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-22467909404242349722012-04-14T17:29:04.956+02:002012-04-14T17:29:04.956+02:00Ale cudo. Ja też często używam serka mascarpone.Ale cudo. Ja też często używam serka mascarpone.Ewa w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/03709631507431122800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-67818670810879723882012-04-13T22:13:02.030+02:002012-04-13T22:13:02.030+02:00Jestem zachwycona widząc takie "pyszności&quo...Jestem zachwycona widząc takie "pyszności". Na pewno skorzystam z wielu przepisów bo też lubię gotować, ale "amatorsko".<br />PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09531300981600882182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-32568148907358507462012-04-12T18:05:58.514+02:002012-04-12T18:05:58.514+02:00książka z przepisami i poradami dla młodych gospod...książka z przepisami i poradami dla młodych gospodyń z początków XX wieku. Okładka przepadła-zostało 800 stron przepisów i porad. Żeby jej nadmiernie nie eksploatować dostałam zadanie skopiowania książki<br /><br />mhm chyba się pośmiać choć kilka mądrych wskazówek jest(np jakie wina do jakich potraw, co podawać na proszonym śniadaniu i jakie alkohole podawać do proszonego śniadania...:D)fiolkahttps://www.blogger.com/profile/14483592155102135213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-60317185447830479832012-04-12T16:27:06.390+02:002012-04-12T16:27:06.390+02:00Wygląda efektownie:)Wygląda efektownie:)karodos.plhttps://www.blogger.com/profile/03331813902032251666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-56623634181281986452012-04-12T00:05:23.481+02:002012-04-12T00:05:23.481+02:00zawsze marzyłam, aby upiec Red Velvet.
ale chyba s...zawsze marzyłam, aby upiec Red Velvet.<br />ale chyba się...boję?Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-1830269786544916522012-04-11T22:53:32.578+02:002012-04-11T22:53:32.578+02:00ale extra! oj, robi wrażenie!!!!!piękne kolorki. J...ale extra! oj, robi wrażenie!!!!!piękne kolorki. Ja też szukałam odpowiednich barwników aż trafiłam na takie włoskie koncentraty. Są rewelacyjne.Agnieszka Rucińskahttps://www.blogger.com/profile/09239293578897446232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-70844151666400873622012-04-11T21:11:24.041+02:002012-04-11T21:11:24.041+02:00Domyślam się, że te barwniki są całkowicie natural...Domyślam się, że te barwniki są całkowicie naturalne?? Wygląda pysznie, ale zostanę przy soku z buraków...Beatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-79967039165385236832012-04-11T20:35:08.794+02:002012-04-11T20:35:08.794+02:00Jesteś prawdziwym mistrzem, a na ciasto mam wielką...Jesteś prawdziwym mistrzem, a na ciasto mam wielką ochotę:)PozdrawiamReniahttps://www.blogger.com/profile/01541880241343325879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-10122104331250005952012-04-11T20:33:38.235+02:002012-04-11T20:33:38.235+02:00ładnie się prezentujeładnie się prezentujeDusiahttps://www.blogger.com/profile/07738810677507536331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-7262015314463532102012-04-11T20:32:24.494+02:002012-04-11T20:32:24.494+02:00Ooo widzialam przepis na Red Velvet na KWESTII SMA...Ooo widzialam przepis na Red Velvet na KWESTII SMAKU.Już wtedy chcialam wyprobowac to ciasto.Bo(ro)n Appétithttps://www.blogger.com/profile/12402585407098523560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-34374059969132401622012-04-11T20:18:29.974+02:002012-04-11T20:18:29.974+02:00Cudowny kolor, piękne ciasto :)Cudowny kolor, piękne ciasto :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18115145634658156461noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9205548821600120311.post-52807107096220665922012-04-11T20:01:31.149+02:002012-04-11T20:01:31.149+02:00ależ pięknie wygląda. Tez mam barwniki w proszku, ...ależ pięknie wygląda. Tez mam barwniki w proszku, tylko jakoś narazie nie miałam okazji ich użyć. Red velvet chyba powinien być pierwszą przygodą z kolorem, dlatego zapisuję przepis! super krem z mascarpone :)nuovanahttps://www.blogger.com/profile/00734361888406563866noreply@blogger.com