Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 16 listopada 2012

Pstrąg za kratkami

Ze wszystkich ryb najbardziej chyba lubię pstrąga, no może dorsz grenlandzki jeszcze jest przepyszny.
Kocham wszystkie ryby ale pstrąg jest numer jeden.
Dziś nadziałam go trochę i za kratami go udusiłam.
Zapraszam.

             Składniki:
  • 2 pstrągi tęczowe - tusze
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawa do ryb - ja użyłam Marsyl
  • 1/2 strąka papryki konserwowej


 Pstrąga oczyścić i natrzeć w środku i na wierzchu przyprawą do ryb.
Do środka każdej tuszki wkładamy kilka wiórek masła oraz pokrojona w paski paprykę konserwową oraz gałązki koperku.
Na wierzchu rybę obkładamy gałązkami koperku.
 Ryby wkładamy między kratki do grillowania ryb i skrapiamy olejem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut.
Po 15 minutach kratki przekręcamy dołem do góry i ponownie skrapiamy olejem. 
Po 30 minutach ryba pachnie w całym domku.

Zamiast cytryny w tym przypadku podałam paprykę konserwową, dla mnie pasowała idealnie.
Smacznego. 

2 komentarze:

  1. Też jestem smakoszem ryb:))a tą przyrządza się szybko i łatwo i wygląda pysznie:)))Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Też uwielbiam pstrąga! Chociaż wolę z pietruszką i masełkiem niż z koperkiem ;)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks