Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 18 grudnia 2012

Cukier waniliowy

Od jakiegoś czasu używam własnego cukru waniliowego bo jest on zdrowszy i znacznie tańszy od kupnego.
Choć czasami jeszcze używam cukru wanilinowego.
Wanilia jest bardzo drogą przyprawą i jeśli tylko możecie to zróbcie sobie ten cukier a wypieki nabiorą niepowtarzalnego smaku i aromatu a cukier w rezultacie wychodzi dużo taniej.
      Potrzeba:
  • 100 g cukru drobnego do wypieków
  • 2 laski wanilii
 Strąk wanilii należy rozciąć na połowę i wydrążyć z niej ziarnka.
Wraz z rozciętymi laskami wkładamy wanilię do słoika i zasypujemy cukrem.
Czekamy minimum 2 tygodnie i cukier waniliowy gotowy.
Smacznego.  

3 komentarze:

  1. Świetny pomysł z tym cukrem :)
    Serdeczności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki fajny pomysł! na pewno spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  3. też tak robię cukier waniliowy, jest dużo bardziej aromatyczny i zdrowszy:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks