Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 18 grudnia 2012

Śledzie ze śliwką kalifornijską

Pierwszy raz robiłam te śledzie ale już wiem że będą gościć częściej na naszym stole.
Śledzie są pyszne, aromatyczne i smakują wszystkim obłędnie, warto je zrobić nie tylko z okazji świąt ale i w ciągu roku smakuja wybornie.
Zapraszam i polecam gorąco.
Śledzie ze śliwką kalifornijską.
  
          Składniki:
  • 4 płaty śledziowe solone
  • 200 g śliwek kalifornijskich
  • 2 cebule
  • 100 ml oleju z pestek winogron
  • 1 łyżka cukru
Filety wymoczyć ok. 2 godzin w wodzie a następnie opłukać i pokroić w mniejsze kawałki.
Śliwki kroimy w paski a cebulę w kostkę.
Wszystkie składniki wraz z cukrem i śledziami wymieszać i schować do lodówki na minimum 24 godziny.
Smacznego.
Przepis własny.

3 komentarze:

  1. jadłam takie śledzie były pyszne, sama chętnie spróbuje przyrządzić takie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. czy mozesz mnin napisac jakie sledzie solone czy marynowane odp

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marynowanych śledzi raczej nie moczymy, oczywiście ze solone.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks