Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

środa, 2 stycznia 2013

Kaszanka z papryką i keczupem

Po świątecznym szaleństwie czas na coś innego.
Dziś zapraszam na pyszną kaszankę.
                   Składniki:
  • 3 kaszanki
  • 1 cebula
  • 1 papryka żółta
  • 100 ml keczupu z gruszką
  • 1 łyżeczka czubrycy zielonej
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju
 Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na oleju.
Dodać do niej paprykę pokrojoną w paski i podsmażać kilka minut.
Dodać na końcu kaszankę, obraną ze skórki i pokrojoną w plastry, przykryć patelnię i pozostawić 3-4 minuty aby kaszanka się podgrzała. 
Następnie dodać keczup, czubrycę i pieprz do smaku, wymieszać i gotowe.

Smacznego.

1 komentarz:

  1. Nigdy nie jadłam kaszanki w taki sposób. Muszę koniecznie spróbować!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks