Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 28 lutego 2013

Jajka w panierce

Takie jaja to pyszna alternatywa dla kotletów.
Są przepyszne a podane z ulubionymi dodatkami tak jak u mnie, marynowana dynia, czarne greckie oliwki z pestkami, oraz koreczki z ogórka i danie dopełnia smaku.
Zapraszam.

              Składniki:
  • jaja ugotowane na twardo
  • 1 jajo surowe
  • 2 łyżki mleka 
  • sól
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

  Jaja gotujemy na twardo.
Następnie studzimy, obieramy.
Bułkę tartą lekko solimy.
Surowe jajo roztrzepujemy z mlekiem.
Maczamy w jajku jaja na twardo i obtaczamy w bułce tartej a następnie smażymy na rozgrzanym oleju obracając co chwila aby pięknie się przyrumieniły.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

 Smacznego. 

11 komentarzy:

  1. Alina W.ale wymyśliłaś,super

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadlam,ale nie mowie im "nie"-fajny pomysl!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy takich nie jadłam:))na pewno wypróbuję:)))Pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  4. Kurcze nie wpadłabym na to...oj muszę wypróbować w najbliższym czasie :) Dzięki za te wszystkie świetne przepisy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, i polecam się na przyszłość :-)

      Usuń
  5. Jakie ciekawe, no proszę, proszę...

    pozdrawiam i zapraszam

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks