czwartek, 28 lutego 2013

Jajka w panierce

Takie jaja to pyszna alternatywa dla kotletów.
Są przepyszne a podane z ulubionymi dodatkami tak jak u mnie, marynowana dynia, czarne greckie oliwki z pestkami, oraz koreczki z ogórka i danie dopełnia smaku.
Zapraszam.

              Składniki:
  • jaja ugotowane na twardo
  • 1 jajo surowe
  • 2 łyżki mleka 
  • sól
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

  Jaja gotujemy na twardo.
Następnie studzimy, obieramy.
Bułkę tartą lekko solimy.
Surowe jajo roztrzepujemy z mlekiem.
Maczamy w jajku jaja na twardo i obtaczamy w bułce tartej a następnie smażymy na rozgrzanym oleju obracając co chwila aby pięknie się przyrumieniły.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

 Smacznego. 

10 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger