poniedziałek, 25 lutego 2013

Pasta z pora i oscypka

Kto lubi oscypek? ja lubię ale wiem że jest cała masa osób które za nim nie przepadają i dlatego ta pasta będzie dla nich ok. 
Jest oczywiście zapach oscypka ale nie "szkli" charakterystycznie w zębach.
Jest bardzo pyszna.

                 Składniki:
  • 1 duży por - biała część
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 1/2 szklanki startego podsuszonego oscypka
  • sól morska cytrynowa w płatkach Royal Brand
  • pieprz
Białą część pora drobniutko posiekać i dodać do niego drobno posiekane jajo ugotowane na twardo oraz starty oscypek.
Następnie dodać majonez, sól w płatkach do smaku oraz pieprz.
Wymieszać wszystko dokładnie i schłodzić.
Na śniadanie do świeżego chleba wyborna.
Smacznego.

7 komentarze

  1. Zamiast 1 łyżki majonezu dodam jogurt i będę miała taką pastę na chleb:)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm uwielbiam oscypka. Tylko że ciężko osiągalny w moim rejonie. A jakby i nawet to pewno podróba. Czym można więc zastąpić oscypka? Ale podobają mi sie Twoje przepisy.

    pozdrawiam i zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawe połączenie jeszcze nie stosowałam oscypka w pastach, muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  4. brzmi pysznie :) chętnie wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger