niedziela, 24 lutego 2013

Sałatka z rukoli i dyni

Czy Wy też tak macie że o tej porze roku chce się juz lżejszego jedzenia?
Czy tak jak ja częściej robicie lżejsze dania np. sałatki?
Zapraszam na pyszna sałatkę z rukoli i marynowanej dyni słodko-kwaśnej.
                 Składniki:
  • garść rukoli
  • 1/4 strąka czerwonej papryki
  • 1/4 strąka zielonej papryki
  • 3-4 łyżki dyni z zalewy słodko-kwaśnej
  • 10 plastrów salami z jelenia
  • 1/2 op. gorgonzoli
                 Sos:
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich Oleofarm
Plastry salami podsmażamy na suchej patelni tak aby zrobiły sie łódeczki.
Składniki sosu mieszamy.
Na talerzu układamy składniki sałatki i polewamy sosem.
Na wierzchu posypujemy pokruszoną gorgonzolą. 
 Smacznego. 

3 komentarze

  1. taaak, o tej porze roku ja już myślę o przedwakacyjnej diecie:) przepis do ulubionych.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dorotko, wszystko pasuje mi w tej sałatce...tylko nie jeleń, sarna, dzik...
    W życiu nie kupię takich wyrobów...
    Patrzę przez kuchenne okno i widzę chodzące sarenki...
    Miałabym je zjeść?
    Wiem napiszesz mi, przecież jesz krowę, świnię, kurczaka...Jem, ale tamtych stworzeń? nigdy.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj nie Łucjo nie napisałabym że jesz krowy i świnie itp.ja nikomu nic nie narzucam tylko przekazuje propozycję.
      Wybór należy do Ciebie i ja go szanuję.
      Daj salami ze świnki i będzie ok.:-)

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger