Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 8 lutego 2013

Surówka z kapusty czerwonej i pekińskiej

Po szaleństwach tłustego czwartku zapraszam na coś mniej tuczącego.
Pyszna, aromatyczna i smakowita surówka do obiadu lub dodatek do śniadania czy kolacji.
Zapraszam na pyszna surówkę.

                 Składniki:
  • 1/4 główki kapusty czerwonej
  • 1/4 główki kapusty pekińskiej
  • 1 papryka biała ( dla mnie ona jest jasnozielona ) grecka
  • 1 pomidor
  • 1/2 małej cukinii
  • 2 cm jasnej części pora
  • 2 cebule dymki
              Sos:
  • 1 łyżka oleju sezamowego Oleofarm
  • 2 łyżki octu z chabru
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków świeżej szałwii
 Kapusty drobno sztakujemy.
Cukinię po umyciu wraz ze skórką kroimy w pół plasterki.
Pomidora pokroić w kostkę.
Pora w pół plasterki a cebulkę siekamy razem ze szczypiorem.
Paprykę kroimy w paski.  
Wszystkie składniki surówki dokładnie mieszamy. 
Składniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy surówkę.
Mieszamy i zostawiamy aby smaki sie przegryzły.
Szałwię siekamy i posypujemy surówkę.
   Smacznego.

6 komentarzy:

  1. ale pyszna kolorowa sałatka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być pyszna..i taka kolorowa..

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne kolory, witaminowa rewolucja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale kolorowa surówka-ciekawe składniki-biała papryka,ocet z chabru!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie surówki :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks