sobota, 4 maja 2013

Babeczki z rodzynkami i jagodami goji

Proponuję Wam teraz pyszne i szybkie babeczki.
Robi się szybciutko, piecze równie szybko a jeszcze szybciej znikną.
Miłego pieczenia.

               Składniki:
  • 125 g masła
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1/3 szklanki jagód goji
  • 1 jajo
  • 1 łyżka aromatu rumowego
  • polewa czekoladowa do dekoracji

Mąkę, proszek do pieczenia, cukier mieszamy w jednej misce.
Masło rozpuszczamy i do przestudzonego dodajemy jajo, mleko i aromat i mieszamy.
Łączymy zawartość obu misek i na koniec dodajemy rodzynki i jagody goji.
Do formy na muffinki wkładamy papilotki a następnie wkładamy po łyżce albo dwie masy, tak aby foremki były wypełnione w 2/3 wysokości.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 C.

Po wystudzeniu polewamy polewa czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego. 

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger