wtorek, 4 czerwca 2013

Kurczak po indyjsku

Pyszne, soczyste pałki kurczaka po indyjsku.
Ja podałam je z warzywnym ryżem i sosem z maślaków ale tu oczywiście pełna dowolność.
Przepis na warzywny ryż i sos z maślaków podam innym razem a teraz pyszne pałki kurczaka po indyjsku.
                  Składniki:
  • 8 pałek z kurczaka
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki przyprawy tandari masala Royal Brand
Jogurt wymieszać z przyprawą tandari masala i zanurzyć w nim nasze pałki z kurczaka.
 Z pałek usunąć lekko jogurt i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.
Pozostałą w naczyniu papką jogurtową przykryć pałki i przykryć naczynie pokrywą.
Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i piec 30 minut a następnie odkryć naczynie i piec jeszcze 20 minut.
Po tym czasie pałki kurczaka są gotowe i z chrupiącą skórką.
Smacznego.

3 komentarze

  1. ja dodaję jeszcze cztery łyżki musztardy i czosnek marynuję tak kurczaka, potem owijam boczkiem i piekę. Mmmmmmmmm....

    OdpowiedzUsuń
  2. taki kurczaczek musi być pyszny!!!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger