Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 20 czerwca 2013

Wiosenna zupa jarzynowa

Lubicie zupy?
Często je gotujecie czy tylko drugie dania królują na Waszych stołach?
My lubimy i często gotujemy natomiast na naszym stole prym wiodą zupy-kremy.
Ta dzisiejsza zupa jest bardzo szybka, wiosenna, polecam serdecznie.

                      Składniki:
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 spora marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera bulwiastego
  • biała część pora
  • kilka różyczek kalafiora
  • kilka różyczek brokuła
  • 1,5 litra bulionu drobiowego-może być z kostki
  • makaron z jednej zupki chińskiej
  • sól
  • pieprz
 Warzywa obieramy i rozdrabniamy.
Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej.
Ziemniaki w kostkę a pora w plasterki.
Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
Wkładamy do zupy  kalafiora i brokuła i gotujemy jeszcze 5 minut.
Na końcu doprawiamy do smaku i wkładamy do zupy pokruszony makaron z jednej zupki chińskiej.
Czekamy 5 minut aż makaron napęczniej i zupa gotowa.
 Smacznego.
                    Pomysł własny.

2 komentarze:

  1. Ja uwielbiam zupy i na pewno ten przepis też wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjadłabym taką ale...w wersji na zimno niepodgrzaną!

    Oczywiście! Uwielbiam zupy!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks