niedziela, 29 września 2013

Pomidorowe łódeczki

Czy Wy tak samo jak my jesteście zakochani w pomidorach?
My pochłaniamy straszne ilości pomidorów na wszelakie sposoby, jednym z nich są te cudne łódeczki.
Ich sekretem jest tu ocet balsamiczny, wydobywa ich słodycz, smakują wybornie, zachęcam do zrobienia.

                      Składniki:
  • pomidory Lima
  • na każdą połówkę czerwony listek bazylii
  • 50 g sera feta lub innego solankowego - ja zrobiłam sama i wkrótce napisze jak
  • sól czarna cypryjska
  • pieprz
  • ocet balsamiczny w sprayu
Każdego pomidora, po umyciu i osuszeniu oczywiście, przekroiłam na pół i wydrążyłam miąższ.
Następnie każdą połówkę spryskałam octem balsamicznym.
Ser solankowy pokroiłam w drobną kostkę.
Na dnie pomidorka ułożyłam listek bazylii czerwonej a na nim kostki sera.
Każdego pomidora posypałam czarną solą cypryjską która ma niekończące się pokłady pierwiastków i mikroelementów.
Koniec, przystawka gotowa.
Smacznego.
                Pomysł własny.

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger