Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 5 listopada 2013

"Chleb pasterski"

Teraz przedstawiam Wam kolejny bochenek z mieszanki ze sklepu "Chleb na zdrowie".
Upiekłam już kilka bochenków z mieszanek tego sklepu i z czystym sumieniem zapraszam do zakupu i wypieku.
Tych chlebów nie można popsuć, nie ma możliwości aby nie wyszły, to dla tych którzy piszą że im nie wychodzi.
Z mieszanek Pana Adama wyjdzie, zapewniam.
Mieszanki są bez ulepszaczy, nie zawierają GMO, konserwantów oraz składników "E", więc jeśli ktoś już za Was połączył najlepsze składniki na chleb czemu ich nie użyć do jego wypieku.
Zapraszam do sklepu "Chleb na Zdrowie" [ klik ].
Cytuję za etykietą w sklepie:
Chleb Pasterski podbił serca znacznej części Polaków szczególnie na południu Polski , odpowiednie proporcje i jakość użytej mąki pszennej oraz niewielki dodatek mąki żytniej daje niezrównane efekty wizualne, aromatyczne i smakowe, polecam jako bazowy do posypek i ziaren.
                Składniki:
  • 1 opakowanie mieszanki na "chleb pasterski"500 g
  • woda
  • szczere chęci
  • piekarnik też by się przydał albo maszyna do wypieku
 
Chleb można wypiekać w piekarniku albo jak ktoś ma mało czasu i nie chce mu się pilnować w maszynie do wypieku chleba.
Na etykiecie mieszanki są obie wersje.
Ja piekłam w piekarniku i tą wersje podaję.
Do miski wlałam 330 g wody o temperaturze 22C, dodałam zawartość dwóch torebek mieszanki i mieszałam przy pomocy miksera przez 20 minut - mieszanie.
Potem odstawiłam ciasto pod przykryciem na 30 minut - leżakowanie.
Po 30 minutach ciasto przełożyłam do formy, okrągłej tortownicy nasmarowanej masłem i wysypanej mąką, przykryłam i odstawiłam w ciepłe miejsce aż ciasto podwoiło swoją objętość i może to trwać od 50 do 90 minut - garowanie.
Piekarnik nagrzałam do temperatury 220 C i wstawiłam formę, spryskując na wejściu wierzch chleba przez 5 sekund wodą - zaparowanie.
Następnie prze 5 minut piekłam w 220 C a potem zmniejszyłam temperaturę do 180 C i piekłam jeszcze przez 30 minut - wypiek.
Prawda jakie to proste?
No to do sklepu po zakupy i do pieczenia moi Drodzy.
Mieszanka ma w składzie mąkę pszenną, żytnią,naturalny kwas pszeniczny, naturalny zakwas żytni, sól oraz drożdże instant.
Miłych wypieków zatem.
Smacznego.

1 komentarz:

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks