poniedziałek, 20 stycznia 2014

Alpejskie kiełbaski z grilla z warzywami i grzybami

Szybki i bardzo smakowity obiad .
Alpejskie kiełbaski są kiełbaskami z białej parzonej kiełbasy i wystarczy je opiec na grillu i są smakowite.
Zapraszam na pyszne danie.
                Składniki:
  • 500 g kiełbasek alpejskich białych
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek dymki
  • 10 kapeluszy opieniek - miałam mrożone
  • garść kurek
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 2 łyżki sosu worcestershire
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • pieczywo na grzanki
Wszystkie warzywa umyłam, osuszyłam i pokroiłam w paski.
W paski pokroiłam również kapelusze opieniek, pomidory pokrojone zostały w kostkę.
Czosnek i dymkę posiekałam, zostawiając szczypior na koniec a cebulę pokroiłam w piórka.
Na patelni rozgrzałam olej i po kolei smażyłam wszystkie warzywa i grzyby.

Najpierw czosnek, cebulę czerwoną i dymkę, potem paprykę słodką i chili, następnie dodałam grzyby cały czas smażąc i mieszając.
Potem dodałam pomidory i dusiłam aż odparował prawie cały sos.
Doprawiałam solą i pieprzem do smaku oraz sosem worcestershire.
Wsypałam posiekany szczypior.
W między czasie rozgrzałam patelnię grillową i podpiekłam na niej kiełbaski i kromki chleba.
Kiełbaski i warzywa już na talerzu posypałam obficie posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Przepis własny. 

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger