Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 20 marca 2014

Surówka z kiszonej kapusty i czarnej rzepy

Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty....nareszcie. 
Jakoś tak podświadomość inaczej pracuje jak słyszę słowo wiosna, i nawet jakby miał spaść śnieg- nie - jak w ubiegłym roku to wiosna jest wiosną i już.
Dziś surówka na zdrowie wszystkich zjadających i zimowe przesilenie.
Organizm potrzebuje dużo dobroci więc trzeba mu tego dostarczyć.
Zapraszam na pyszną surówkę z witamina "C" i nie tylko.


                     Składniki:
  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1/2 bulwy czarnej rzepy
  • 1 papryka słodka czerwona np. Ramiro
  • 15 cm białej części pora
  • 1 marchew 
                     Sos:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka kremu balsamico
  • 1/2 łyżeczki soli różowej himalajskiej Royal Brand
Marchew obrałam, umyłam i obierakiem do warzyw zestrugałam cienkie plastry wzdłuż całego warzywa.
Kapustę kupiłam taka na surówki więc tylko ja posiekałam.
Paprykę pokroiłam w krążki - ta czerwona Ramiro ma długie strąki i jest bardzo soczysta.
Rzepę po obraniu starłam na tarce o dużych otworach.
Pora po oczyszczeniu z piachu i umyciu pokroiłam w pół plasterki.
Składniki sosu wymieszałam ze sobą i polałam wymieszane wcześniej warzywa.
Po 15 minutach surówka nabiera idealnego smaku.
Smacznego.
Pomysł własny.

1 komentarz:

  1. Bardzo wiosenna i apetycznie wyglądająca surówka:)))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks