poniedziałek, 7 lipca 2014

Świeże mule z makaronem penne i warzywami

O jakież to było pyszne, polecam każdemu osobno i wszystkim razem.
Musicie spróbować koniecznie tego specjału.
Mule do nabycia w Lidlu czy Biedronce, wystarczy tylko upolować a potem pyszne danie na talerzu.

                       Składniki:
  • 1 opakowanie muli z warzywami ok. 750 g
  • 200 g makaronu penne rigate
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki

W opakowaniu muli znajdują się w 85 % mule a w 10 % warzywa ( seler naciowy, por, cebula ).
Do garnka wlałam wodę, dodałam zawartość opakowania, zalałam wszystko winem i dusiłam pod przykryciem do momentu aż mule pootwierały muszle. a warzywa zmiękły.
Posoliłam i popieprzyłam do smaku.
Wszystkie muszle które się nie otworzą należy wyrzucić.
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie al'dente.
Do miski wylałam mule wraz z rosołem i wymieszałam z makaronem.
Obficie posypałam posiekaną natka pietruszki.

 Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

  1. Oj niektórych Twoich potraw nigdy nie jadłam a co dopiero żebym przygotowała:)))wygląda wspaniale:))Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie tknę ich nigdy w życiu ,ale mój m z wielką chęcią.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger