niedziela, 11 stycznia 2015

Jajecznica z groszkiem cukrowym i chorizo

Pyszna jajecznica na śniadanie to domena niedzielnego poranka, przynajmniej u nas. 
Tym razem trochę została wzbogacona na nutę hiszpańską.
Rezultat wspaniały, chrupiący groszek cukrowy i aromatyczne chorizo sprawiły że jajecznica ma jedyny i niepowtarzalny smak.
 
          Składniki: ( 2 - 3 porcje )
  • 6 jaj
  • 2 nieduże laski chorizo
  • 1 cebula dymka
  • 100 g groszku cukrowego
  • sól
  • pieprz
  • parmezan do posypania
  • masło klarowane do smażenia
Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam na nim pokrojoną w plasterki dymką oraz całe strączki groszku, jakieś 5 minut.
Potem na patelnię włożyłam plasterki chorizo i podsmażałam aż paprykowy tłuszcz się wytopił.
Jaja wybiłam do miseczki i roztrzepałam je z odrobiną soli i pieprzem.
Jaja wylałam na patelnię i podsmażyłam je na dość sucho bo tak lubimy a Wy smażcie tak jak lubicie.
Już na talerzu posypałam jajecznice parmezanem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Sikorka

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger