sobota, 21 lutego 2015

Zupa paprykowa z soją i fasolą

Bardzo pożywna zupa z serii tych jednogrankowych.
Jest w niej dużo dobrodziejstw które pożywią nasz organizm w te chłodne lutowe dni.
Wiosna coraz bliżej ale zanim przyjdzie to jeszcze musimy się odżywiać bardziej energetycznie.
Zupę gotowałam w szybkowarze więc wyszło szybko i smacznie.
Zapraszam na pyszną zupę.
Aromatyczna zupa paprykowa z fasolą i soją.
  
Składniki: ( 4 porcje )
  • 1/2 szklanki nasion fasoli Noe
  • 1/2 szklanki soi
  • 2 duże czerwone papryki
  • 15 cm korzenia białej rzodkwi
  • 1 puszka - 250 g kukurydzy wraz z zalewą
  • pęczek majeranku
  • 1 marchew
  • 3 - 4 kostki schabowe wieprzowe
  • 1 wątróbka z królika
  • 1 udko z królika
  • 1 łyżka papryki wędzonej
  • 2000 ml wody
  • 1 łyżka soli morskiej
  • 1 batat
  • 1 kromka chleba razowego
  • 1 łyżeczka przyprawy 4 epices
Przygotowanie:
  • Dzień wcześniej na noc namoczyłam w osobnych garnkach w zimnej wodzie fasolę i soję.
  • Do garnka szybkowaru włożyłam kostki schabowe, udko z królika i wątróbkę.
  • Włożyłam do garnka również odcedzone nasiona fasoli i soi.
  • Paprykę pokroiłam na duże kawałki i włożyłam do garnka.
  • Białą rzodkiew po umyciu pokroiłam w dużą kostkę a batata po obraniu w średnią kostkę.
  • W garnku wylądowały także papryka wędzona, sól, przyprawa 4 epices a także pokrojony w kostkę chleb.
  • Wszystko zalałam wodą, zamknęłam pokrywę szybkowaru i po osiągnięciu najwyższej mocy garnka gotowałam 20 minut.
  • Potem po otwarciu szybkowaru wyjęłam mięso i obrałam je od kości, włożyłam je z powrotem.
  • Teraz włożyłam do zupy kukurydzę, zagotowałam a na koniec dołożyłam posiekany świeży majeranek.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Roślinność śródziemnomorska

8 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger