niedziela, 22 marca 2015

Biała rzodkiew i czarna rzepa w czarnym sezamie

Propozycja na dziś to szybka i bardzo zdrowa surówka. 
Polecam do obiadu ale równie dobrze będzie pasowała do wędliny.
Ma mnóstwo witamin i innych dobroci więc warto się pokusić o taką surówkę na wiosnę.
Biała rzodkiew i czarna rzepa w czarnym sezamie.

               Składniki:
  • 2 małe czarne rzepy
  • 1/2 korzenia białej rzodkwi
  • sól cytrynowa w płatkach
  • pieprz
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • sok z 1/2 cytryny
  • olej ryżowy
 Czarną rzepę i białą rzodkiew obrałam ze skórki i przy pomocy "mandoliny" pokroiłam na cieniutkie plastry, rzodkiew wzdłuż.
Pokrojone plastry skropiłam cytryną, posypałam solą w płatkach, pieprzem i posypałam sezamem.
Wszystko razem wymieszałam i ułożyłam na talerzu, skropiłam olejem ryżowym.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Lato w lesie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger