wtorek, 30 czerwca 2015

Grillowane piersi gęsie z chrupiącymi grzankami i fasolką szparagową

Na początek powiem Wam szczerze że nie przepadałam za mięsem ani krwistym ani średnio wysmażonym, ja musiałam jeść dobrze wysmażone i przez tyle czasu wiele straciłam.
Mięso wysmażone w porównaniu z średnio wysmażonym jest suche jak wiór i nie ma smaku.
Teraz już wiem co dobre a dlaczego mi się tak zmieniło, no nie wiem.
Po prostu raz skusiłam się spróbować średnio wysmażony stek i zakochałam się w nim.
Tak mi już zostało, nie bójcie się próbować i potem powiedzieć że nie dobre albo pycha.
Grillowane piersi gęsie z chrupiącymi grzankami i fasolką szparagową.

 
                      Składniki: ( 2 porcje )

  • 2 filety pojedyncze z gęsiej piersi
  • 300 g fasolki szparagowej żółtej
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
  • chleb razowy na grzanki
  • oliwa do grzanek
  • zioła suszone do grzanek

Filety umyłam, osuszyłam i okroiłam z niepotrzebnego tłuszczu.
Filety oprószyłam świeżym pieprzem oraz solą morską.
Nagrzałam patelnię grillową i grillowałam filety z obu stron po 5 minut z każdej.
Potem odłożyłam piersi na talerz aby odparowały na 8 minut.
Po tym czasie piersi są gotowe do krojenia, są soczyste, jędrne i smakowe.
Pokroiłam filet w plastry po skosie.
Fasolkę ugotowałam w osolonej wodzie al'dente.
Chleb razowy pokroiłam w kromki, skropiłam je oliwą i posypałam ziołami a potem grillowałam 15 minut.
Podałam plastry filetu z fasolką i grzankami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Złota Wieża - Sewilla - Hiszpania

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger