piątek, 24 lipca 2015

Jogurtowe ciasto z agrestem i porzeczką białą

Fajne ciasto mam dla Was dzisiaj.
Jest to ciasto ucierane z agrestem i porzeczką białą.
Jest ono tak aromatyczne, wilgotne , powiedziałabym nawet że zakalcowate i takie pyszne, polecam.
Jogurtowe ciasto z agrestem i porzeczką białą.




Składniki: forma 30 x 12 cm
  • 330 ml jogurtu naturalnego
  • 2 szklanki mąki pszennej T 650
  • 3 jaja
  • 2/3 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 350 g zielonego dojrzałego agrestu
  • 100 g owoców porzeczki białej
  • cukier puder do posypania
Przygotowanie ciasta:
  • Jogurt wlałam do miski, dodałam jaja, olej i cukier, całość zmiksowałam.
  • Partiami dodawałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując.
  • Agrest umyłam i osuszyłam tak samo jak i porzeczki.
  • Formę do pieczenia wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam do niej ciasto.
  • Na wierzchu ułożyłam owoce agrestu i porzeczki.
  • Piekłam ciasto około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół lub do suchego patyczka.
  • Po całkowitym wystygnięciu posypałam cukrem pudrem.
Smacznego.
"Podróże małe i duże"
Takie lubię naj naj

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger