poniedziałek, 20 lipca 2015

Kapusta włoska z patelni

Dziś będzie szybko, pysznie i aromatycznie.
Wystarczy wszystko pokroić , poddusić i obiad gotowy.
Do tego chrupiąca bagietka i gotowe.


                       Składniki:
  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • 2 łyżki smalcu ze skwarkami
  • kilka suszonych pomidorów bez zalewy
  • 1 papryka czerwona 
  • sól morska
  • pieprz
  • ognista przyprawa 
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka suszu z kani
  • 1 łyżeczka suszu z opieniek

Kapustę pokroiłam w paseczki tak samo jak i paprykę.
Pomidorki suszone poprzekrawałam na połówki.
Na patelni rozgrzałam smalec i smażyłam na nim kapustę, potem dodałam paprykę, chwilę smażyłam i podlałam sosem sojowym.
Dodałam na patelnię pomidorki, sos ostrygowy oraz susz z grzybów, przykryłam pokrywką i dusiłam jakieś 12 - 15 minut.
Doprawiłam do smaku solą, przyprawą ognistą i pieprzem.
Podałam z bagietką.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jedyny żywiciel rodziny

2 komentarze

  1. Brzmi pysznie! Ale ja zrobię bez smalcu bo nie lubię;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No jasne jeśli nie lubisz to podsmaż na maśle czy oleju cebulkę a potem już jak w pzrepisie.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger