wtorek, 7 lipca 2015

Pasta z tuńczyka

Prosta, bardzo prosta pasta z tuńczyka.
Pewnie wiecie że czasami w prostocie siła.
Pięć składników, kilka minut i pyszna pasta do chleba gotowa, zapraszam do wypróbowania. 
Pasta z tuńczyka.

   
                 Składniki:
  • 140 g tuńczyka w sosie własnym
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżeczki kwaśnej śmietany 12 %
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • pieprz
Do miseczki przełożyłam tuńczyka, dodałam drobno posiekany szczypiorek, wymieszałam.
Potem dodałam śmietanę i musztardę i wymieszałam rozdrabniając tuńczyka widelcem.
Na koniec doprawiłam pieprzem do smaku.
Pasta gotowa, najlepiej smakuje zimna.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Znajoma wiewiórka Basia

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger